Att göra egen äppelglögg är enkelt, går snabbt och är otroligt gott. Häll upp i en vacker flaska eller fina glas och servera på julens glöggmingel. Glöm inte att dekorera med frukter eller varför inte tallkvistar direkt från skogen!
Ingredienser:
- 1,5 l äppelmust
- 3 st kanelstänger
- 3 msk honung
- 1,5 tsk kardemumma
- 1 tsk nejlikor
- 25 gram hackad färsk ingefära
- 2 st clementiner eller apelsiner. Skalade och klyftade.
- Till dekoration apelsin, tunna äppelskivor eller clementinklyftor.
Så här gör du:
- Koka upp äppelmust, honung, kanelstänger, kardemumma, nejlikor, ingefära och clementiner i en kastrull. Sänk värmen och låt sjuda under lock ca 20 min.
- Sila äppelmusten och häll upp den i en fin kanna. Tillsätt äppelskivor, clementinskivor och kanelstänger för dekoration. Drick och njut!
Av Wellness50+
Foto: Unsplash