Det finns alltid något att fira. Sista dagarna på semestern, släktträff eller bara att det är sommar. Men det är tårtan som gör festen!Varför inte göra en raw jordgubbstårta och bjuda släkt eller vänner? Här är ett enkelt och gott recept!
Jordgubbstårta med dadel och mandelbotten
Receptet är för 12 personer
Botten:
20 st dadlar färska
2 dl rivna mandlar
1 dl solroskärnor
1 dl riven kokos
2 msk kakao
Fyllning
7,5 dl riven kokos
500 gram färska jordgubbar ( det går bra med frysta)
80 g kokosolja
1 dl kokosmjölk
1 tsk vaniljpulver
Vi använde en springform som var 23 cm i diameter
Kärna ur dadlarna och lägg i en matberedera. Häll i mandlar,solroskärnor,kokos och kakao.Mix till en kladdig deg. Lägg bakplåtspapper i en springform med löstagbara kanter och tryck sedan ut degen i formen.Ställ in den i frysen.
Fyllningen gör du så här:
Lägg kokos i matberedare och mixa tills det blir ett smör. Tillsätt kokosoljan och mixa till en jämn smet. Rensa och dela jordgubbarna och lägg dem i matberedaren. Miss ihop. Ta ut tårtbotten ur frysen och häll över blandningen. Sätt in en i frysen igen. Låt stå minst en timme i frysen innan den serveras. Den går bra att göra flera dagar i förväg men ta ut två timmar före servering.
Dekorera tårtan med färska jordgubbar.