Underbar glutenfri sommartårta!

Det finns alltid något att fira. Sista dagarna på semestern, släktträff eller bara att det är sommar. Men det är tårtan som gör festen!Varför inte göra en raw jordgubbstårta och bjuda släkt eller vänner? Här är ett enkelt och gott recept!

Jordgubbstårta med dadel och mandelbotten

Receptet är för 12 personer

Botten:

20 st  dadlar färska

2 dl rivna mandlar

1  dl solroskärnor

1 dl riven kokos

2 msk kakao

Fyllning

7,5 dl riven kokos

500 gram färska jordgubbar ( det går bra med frysta)

80 g kokosolja

1 dl kokosmjölk

1 tsk vaniljpulver

Vi använde en springform som var 23 cm i diameter

Kärna ur dadlarna och lägg i en matberedera. Häll i mandlar,solroskärnor,kokos och kakao.Mix till en kladdig deg. Lägg bakplåtspapper i en springform med löstagbara kanter och tryck sedan ut degen i formen.Ställ in den i frysen.

Fyllningen gör du så här:

Lägg kokos i matberedare och mixa tills det blir ett smör. Tillsätt kokosoljan och mixa till en jämn smet. Rensa och dela jordgubbarna och lägg dem i matberedaren. Miss ihop. Ta ut tårtbotten ur frysen och häll över blandningen. Sätt in en i frysen igen. Låt stå minst en timme i frysen innan den serveras.  Den går bra att göra flera dagar i förväg men ta ut två timmar före servering.

Dekorera tårtan med färska jordgubbar.

Back To Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng