Nu börjar nedräkningen med nyttig godiskalender!

Älskar du choklad och godis men vill hålla tillbaka i jul.

Gör din egen kalender för att få den på paleovis. Nyttigare, godare och utan en mängd oönskade ingredienser och färgämnen.

Nu är det bara dagar  kvar till 1 december. Men den här kalender sveper du ihop i ett nafs.

Gör först fudgen. ( 30 bitar)

Ingredienser:

1 dl  smält kokosolja

1 dl mandelsmör

1 dl kakaopulver

1/2 dl honung

1  knivsudd salt

Gör så här: Lägg bakplåtspapper i en bunke eller liten plåt. Lägg alla ingredienser i en kastrull och värm på medelvärme tills smeten är slät.Häll smeten på bakplåtspappren i bunken och ställ i kylen i minst 2 timmar. Skär sedan upp 24 exakt lika stora bitar och lägg dem i knäckformar. Dekorera siffrorna med kristyr. Ställ in i kyl eller frys.

Kristyr:

4 msk Sukrin melis( finns i välsorterade affärer. Går även bra med stevia)

1 krm ättiksprit

1 tsk Philadelphiaost, valfri fetthalt
2-3 tsk vatten till önskad konsistens
Gör så här : Ha i alla ingredienserna i en liten skål och blanda med en sked. Smaka av och justera eventuellt med mer sukrin melis om du tycker den smakar för mycket ättiksprit. Ha i mer vatten om den är för tjock och mer vatten om den är för grynig.
 Ta fram en fryspåse och fyll påsen med kristyren. Klipp ett ytterst litet hål i ena kanten och pressa ut kristyren på fudgen. Låt stelna i rumstemperatur.
Är bitarna mjuka ställ dem i frysen ett tag och lägg dem sedan i kylen.
Hitta en kartong eller varför inte gammal chokladkartong och klä in den i juligt omslagspapper. Lägg sedan ner bitarna med siffrorna uppåt och njut en stund varje dag fram till jul.
Av Ulrika Efthamre
Foto Markus Spike
Back To Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng