Höstmys med godaste kladdkakan!

Passa på att mysa med den här nyttiga kladdkakan som passar perfekt till ruggiga höstkvällar.
Saftig och med en rejäl smak av choklad passar den för både vardagsfika och fest. Lägg till färska bär, kokosgrädde eller hemgjord gluten och laktosfri glass så blir den dessutom en succé´på buffe´bordet.
Så här gör du :

6 ägg, vitor och gulor separerade

3 dl mandel

2,5 dl dadlar utan kärnor

2dl vatten

1/2 dl kakao .

Vispa först äggvitorna i en bunke. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggulor i en annan bunke.Lägg mandlarna i en mixer och kör dem så att de blir till ett mjöl. Tillsätt dadlar,vatten,äggulor och kakao och försök få smeten så fluffig som möjligt.

Fördela smeten i en form med avtagbara kanter och grädda i cirka 20 minuter i mitten av ugnen. Servera med färska bär! Vill du pudra, använd stevia istället för florsocker.

Recept: Wellness50+

Foto: Elvira Efthamre, Unsplash.com

Back To Top

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng