Saftig och med en rejäl smak av choklad passar den för både vardagsfika och fest. Lägg till färska bär, kokosgrädde eller hemgjord gluten och laktosfri glass så blir en perfekt avslutning på sommarens alla fester!
Så här gör du :
6 ägg, vitor och gulor separerade
3 dl mandel
2,5 dl dadlar utan kärnor
2dl vatten
1/2 dl kakao .
Vispa först äggvitorna i en bunke. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggulor i en annan bunke.Lägg mandlarna i en mixer och kör dem så att de blir till ett mjöl. Tillsätt dadlar,vatten,äggulor och kakao och försök få smeten så fluffig som möjligt.
Fördela smeten i en form med avtagbara kanter och grädda i cirka 20 minuter i mitten av ugnen. Servera med färska jordgubbar! Vill du pudra, använd stevia istället för florsocker.
Recept: Wellness50+
Foto: Elvira Efthamre